شبکه های نسل آینده
-
Open Networking (Programmable Networks)
در شرایط کنونی دنیای شبکه و امنیت اطلاعات، ارائه و توسعه نرم افزار، سیستم عامل و سرویسهای لایه کاربرد، همگی توسط شرکتهای تولید کننده تجهیزات IT انجام میشود. این مسئله منجربه پدید آمدن انحصار مطلق در بازار فناوری اطلاعات شده است. خوشبختانه طی سالهای اخیر شاهد معرفی مفهومی تحت عنوان شبکه بندی باز (شبکه های قابل برنامه ریزی) هستیم.
در این مفهوم نوظهور، امکان توسعه، بروزرسانی و کنترل سرویسها و قابلیتهای نرم افزاری بر روی تجهیزات شبکه و امنیت شبکه براحتی توسط مدیران و توسعه دهندگان شبکه امکانپذیر میشود. برای مثال یکی از معروفترین پلتفرمهای معرفی شده در این زمینه، پلتفرم OneOP (One Open Platform) توسط شرکت سیسکو است که به منظور مدیریت و توسعه محصولات سری Nexus در مراکز داده معرفی شده است. در حال حاضر تمامی پلتفرم های شرکت های بزرگ از جمله سیسکو قابلیت سازگاری کامل با Open Networking را دارند. شرکت نوآوران پیشرفته عامد میتواند شما را در مشاوره، طراحی، راه اندازی و آموزش این تکنولوژی همراهی کند.
-
Cloud Orchestration (Campus, Data Center)
بطورکلی به نسل فعلی مراکز داده اصطلاحا مراکز داده سنتی (Traditional DC) گفته میشود. در نسل کنونی مراکز داده، تک تک تجهیزات موجود بصورت کاملا مستقل و مجزا از یکدیگر عمل میکنند و مدیریت میشوند. این مسئله علاوه بر دشوار بودن پیکربندی تجهیزات در حجمی وسیع، منجربه پیچیده تر شدن مدیریت آنها و همچنین عدم امکان مدیریت پویای ترافیک در سرتاسر مرکز داده خواهد شد.
بدین ترتیب هریک از تجهیزات به شکلی مستقل و ایستا نسبت به حجم ترافیک ورودی/خروجی مرکز داده عمل خواهند کرد. تکنولوژی شبکه های نرم افزار محور یا SDN (Software-defined Networks) این امکان را فراهم میکند تا بتوان با مجزا نمودن ترافیک دادهای از کنترلی و همچنین متمرکز (یکپارچه) نمودن ترافیک کنترلی کلیه تجهیزات مرکز داده، مدیریت آنها را به شکلی جامع و کاملا پویا انجام داد. بدین ترتیب میتوان در هر لحظه و باتوجه به وضعیت فعلی تجهیزات، نسبت به ترافیک، رفتاری کاملا پویا داشته باشیم.
به همین دلیل است که طی چند سال اخیر شاهد نسل بعدی مراکز داده تحت عنوان مراکز داده نرم افزار محور SDDC (Software-defined Data Center) هستیم. برای مثال محصول شرکت سیسکو در این زمینه، معماری ACI (Application Centric Infrastructure) نام دارد و برای محصولات سری Nexus معرفی شده است. شرکت نوآوران پیشرفته عامد میتواند شما را در این گذر از مراکز داده سنتی به مراکز داده نسل جدید(next-generation-network) بر اساس SDN؛ در مشاوره، طراحی، راه اندازی و آموزش شما را همراهی کند.
-
Virtual Appliance (VNF) & Cloud Platform
در معماری فعلی مراکز داده شاهد استفاده از تعداد بسیار زیادی تجهیزات فیزیکی هستیم. این تجهیزات علاوه بر آنکه فضای زیادی را اشغال میکنند، توان زیادی مصرف کرده و قطعا گرمای زیادی نیز تولید خواهند کرد. لذا چنین ساختاری از نقطه نظر مصرف انرژی و فضای موردنیاز، مقرون به صرفه نخواهد بود. به همین دلیل طی سالهای اخیر شاهد مفهومی تحت عنوان مجازیسازی توابع شبکه NFV (Network Functions Virtualization) هستیم که به واسطه آن میتوان سیستم عامل هریک از تجهیزات شبکه و امنیت شبکه را با اندکی تغییرات، به شکلی مجازیسازی شده و بر روی سرورهای فیزیکی معمول مورداستفاده در مراکز داده اجرا نمود.
بدین ترتیب میتوان براحتی از مهمترین ویژگی تکنولوژی مجازیسازی نیز استفاده نموده و به واسطه آن قدرت کارکرد تجهیزات را برحسب نیاز و در هر لحظه به شکلی کاملا پویا تغییر داد. بدین ترتیب علاوه بر کاهش فضای اشغال شده توسط تجهیزات، در مصرف توان آنها نیز صرفه جویی شده و توان پاسخگویی به حجم پویای ترافیک ورودی به مرکز داده را نیز میتوان براحتی، به شکلی پیوسته و برحسب نیاز افزایش داد. به چنین توابع مجازیسازی شده ای در مرکز داده اصطلاحا VNF (Virtualized Network Functions) گفته میشود.